Το οινοποιείο του Κτήματος Ρεπάνη δεσπόζει στους πρόποδες του βουνού της Παναγιάς, στην είσοδο της Νεμέας, περιτριγυρισμένο από αμπελώνες με το φημισμένο Αγιωργίτικο. Διασταυρώνει την παραδοσιακή λιτότητα με τη σύγχρονη αισθητική και είναι έτοιμο να υποδεχθεί με περηφάνια τον οινόφιλο επισκέπτη για να τον ξεναγήσει στους φιλόξενους και ευωδιαστούς χώρους του.

Οι ανοξείδωτες ψυχώμενες δεξαμενές είναι μικρής χωρητικότητας ώστε να γίνονται χωριστές οινοποιήσεις ανά ποικιλία, αμπελοτόπι και ημέρα. Τα υπόγεια κελλάρια με ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας φιλοξενούν καινούρια δρύινα βαρέλια από τη Γαλλία. Εδώ το "Άγγιγμα της Δρυός" προσθέτει πλούτο και πολυπλοκότητα στα κρασιά που παλαιώνουν. Στη συνέχεια, η κάβα παλαίωσης φιλοξενεί σε φιάλες πλέον, όσα κρασιά ωριμάζουν, χωρίς ο χρόνος που κυλάει να τα γερνάει, αλλά αντίθετα να τα βελτιώνει.

Ο οίνος δε μιλάει μόνο στην καρδιά αλλά δημιουργεί και πολιτισμό. Το μικρό μας μουσείο σας ταξιδεύει για να γνωρίσετε παραδοσιακά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι προγόνοι μας στην οινοποίηση του κρασιού και την αμπελουργία. Οι ξενώνες, το εκθετήριο κρασιών καθώς και μία μεγάλη αίθουσα αφιερωμένη στη φιλοξενία εκδηλώσεων γευσιγνωσίας, σεμιναρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, συμπληρώνουν τους χώρους του κτήματος Ρεπάνη που έχει κατασκευαστεί με μοναδική αφοσίωση και καλαισθησία.

Σε ιδιόκτητους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας καθώς επίσης και με συνεργάτες επιλεγμένους αμπελουργούς σε περιοχές όπως η ορεινή Μαντινεία, η ορεινή Αιγιαλεία, η Κορινθία, καλλιεργούνται ποικιλίες ελληνικές όπως Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και κοσμοπολίτικες όπως Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah. Η επιλογή των σταφυλιών γίνεται δουλεύοντας με γνώση και πάθος, σε όλες τις φάσεις του αμπελουργικού και οινοποιητικού κύκλου. Ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει κάθε αμπελοτόπι διαλέγουμε και την κατάλληλη ποικιλία που καλλιεργείται σε αυτό. Παρακολουθούμε συμβουλευτικά τους αμπελουργούς για να διατηρούμε χαμηλά τις στρεμματικές αποδόσεις ώστε να προκύπτει η καλύτερη συγκέντρωση χαρακτηριστικών ανά ποικιλία σταφυλιού, ενώ επιλέγουμε προσεχτικά τη στιγμή του τρύγου για να πετύχουμε τη σωστή ωρίμανση των σταφυλιών.

Αγιωργίτικο
Ασσύρτικο
Cabernet
Chardonnay
Μαλαγουζιά
Merlot
Μοσχάτο
Μοσχοφίλερο
Ροδίτης
Syrah
Χώρος εκδηλώσεων
Δυνατότητα σίτισης
Γαστρονομικές εκδηλώσεις
Ανοικτό - χωρίς ραντεβού
Γευσιγνωσίες
Δοκιμή από το βαρέλι
Περιηγήσεις - με ραντεβού
ΝΙΚΟΛΑΣ ΡΕΠΑΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΡΕΠΑΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΡΕΠΑΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΡΕΠΑΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΡΕΠΑΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΡΕΠΑΝΗΣ