Τιμητική εκδήλωση για τον Αντώνη Παπαϊωάννου

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας θα τιμήσει το θεατρικό συγγραφέα, στιχουργό, εκδότη και επικοινωνιολόγο Αντώνη Παπαϊωάννου, τόσο για την καλλιτεχνική του παρουσία, όσο και για την εθελοντική του προσφορά τα τελευταία χρόνια ως σύμβουλος επικοινωνίας του Συνδέσμου.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου που έχει γεννηθεί στην Αρχαία Νεμέα έχει προσφέρει σημαντικές επιτυχίες στην ελληνική δισκογραφία ως στιχουργός, έχει γράψει περισσότερα από 250 επεισόδια για τηλεοπτικές σειρές ως σεναριογράφος. Τα τελευταία χρόνια έχει σταθερή παρουσία ως θεατρικός συγγραφέας, ενώ πέρυσι βραβεύτηκε στα κρατικά βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου. Τραγούδια του και κείμενά του έχουν ερμηνεύσει σπουδαίοι Έλληνες τραγουδιστές και ηθοποιοί.

Ως εκδότης έχει αναδείξει μια σειρά από νέους συγγραφείς, ενώ με το θεατρικό περιοδικό Φουαγιέ που εξέδιδε έχει συμβάλει στην ανάδειξη μιας μεγάλης ομάδας θεατρικών κριτικών και θεατρογράφων που διαπρέπουν σήμερα, αλλά και στη συστηματοποίηση της θεατρικής κριτικής και θεατρικής έρευνας τα τελευταία χρόνια.

Ως σύμβουλος επικοινωνίας του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας εργάστηκε εθελοντικά από την πρώτη μέρα δημιουργίας του Συνδέσμου για την επικοινωνιακή προβολή των στόχων του, συμβάλλοντας σε μια θεαματική επικοινωνιακή διείσδυση και προβολή της Νεμέας, των οινοποιείων της και του κρασιού της στα ΜΜΕ, ενώ είναι από τους πρώτους υποστηρικτές της ιδέας του οινικού τουρισμού στην περιοχή, έχοντας εκπονήσει ένα στρατηγικό σχέδιο που ο Σύνδεσμος υλοποιεί μέχρι σήμερα.

Για τον Αντώνη Παπαϊωάννου θα μιλήσει η διδάκτωρ θεατρολογίας κ. Ελένη Γεωργίου.

Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Νεμέας στο πλαίσιο της παράστασης «η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου, με τη Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου και της συναυλίας με έργα έντεχνης μουσικής με την πιανίστα Ζωή Ζενιώδη και τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη.