Οινοποιεία της εβδομάδας 5/3-11/3/2018 : Μπίζιου & Παλυβού

Η άνοιξη ήρθε και μαζί της 2 ακόμη οινοποιεία προς δοκιμή στα “Οινοποιεία της εβδομάδας”. Το κτήμα Μπίζιου και το κτήμα Παλυβού έρχονται από τις δύο άκρες της ζώνης, την Αρχαία Νεμέα και τον ορεινό Ασπρόκαμπο και μας δίνουν μια πραγματικά διαφορετική άποψη για τα κρασιά της ζώνης!

Ο Ηλίας ιδρύει το κτήμα Μπίζιου το 1998 αξιοποιώντας περίπου 100 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων στην πιο ορεινή περιοχή της ζώνης σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 850 μέτρα. Εφαρμόζει από τη πρώτη στιγμή τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και τις πιο σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης και δημιουργεί κρασιά υψηλής ποιότητας αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσδίδουν στα σταφύλια το μεγάλο υψόμετρο αλλά και η επαφή του αμπελώνα με τον ορεινό όγκο της Ζήριας. Οι υψηλές οξύτητες των σταφυλιών δίνουν λευκά και ροζέ κρασιά έντονου αρωματικού προφίλ αλλά και ερυθρά με μεγάλες δυνατότητες μακράς παλαίωσης. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά ο Ηλίας μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ένας από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση του ιδιαίτερου terroir που ακούει στο όνομα Ασπρόκαμπος!

Η οικογένεια Παλυβού γράφει εδώ και χρόνια το δικό της κομμάτι στην οινική ιστορία της περιοχής. Το 1995 μετατρέπει το παλιό πατητήρι του παππού στην Αρχαία Νεμέα σε ένα σύγχρονο οινοποιείο και ξεκινά να οινοποιεί τα σταφύλια από τους ιδιόκτητους αμπελώνες. Ο Γιώργος με τη σύζυγό του Αγγελική στην αρχή, μαζί με τις κόρες τους Βασιλική και Ευαγγελία στη συνέχεια, φέρνουν νέα πνοή στα οινικά δρώμενα της περιοχής. Αναδεικνύουν τις δυνατότητες του Αγιωργίτικου μέσα από μακρές εκχυλίσεις υψηλόβαθμων σταφυλιών ενώ παράλληλα αξιοποιούν και άλλες ελληνικές & διεθνείς ποικιλίες. Μέσα σε λίγα χρόνια οι ετικέτες του κτήματος γίνονται συνώνημο του κρασιού υψηλής ποιότητας. ΝΕΜΕΑ Κτήμα Παλυβού, Πέτρινες Πλαγιές, Βυσιννόκηπος, ΑΜΜΟΣ TERRA LEONE, αποτελούν μερικές μόνο από τις ετικέτες που συμβάλουν εδώ και χρόνια καθοριστικά στην καθιέρωση της περιοχής σαν Premium οινοπαραγωγική ζώνη στον παγκόσμιο οινικό χάρτη!

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ 7 ΕΤΙΚΕΤΩΝ 

Θα δοκιμάσουμε συνολικά 7 ετικέτες από τα δύο οινοποιεία και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε 2 μοναδικά terroirs, αυτά του Ασπροκάμου και της Αρχαίας Νεμεάς.

- NEMEA BIZIOS - Κτήμα Μπίζιου, Bizios Estate
- ΝΕΜΕΑ PALIVOS - Κτήμα Παλυβού, Palivos Estate
- AMMOS, TERRA LEONE - Κτήμα Παλυβού, Palivos Estate
- PLOUTOS - Κτήμα Παλυβού, Palivos Estate
- ROSE BIZIOS - Κτήμα Μπίζιου, Bizios Estate
- ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ / STONE HILLS - Κτήμα Παλυβού, Palivos Estate
- ΑΣΠΡΟΣ ΚΑΜΠΟΣ / ASPROS KAMPOS - Κτήμα Μπίζιου, Bizios Estate

10€ ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4
Ενδεικτική διάρκεια: 30 λεπτά

Οι γευσιγνωσίες γίνονται στον Πολυχώρο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, στην οδό Δερβενακίων 30 στο κέντρο της Νεμέας. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Σάββατο 10.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00 & Κυριακή 10.00 - 17.00 Τηλ. 2746 022487