Οινοποιεία της εβδομάδας 19/2-25/2/2018 : Λαφαζάνη & Μπαϊρακτάρη

“Οινοποιεία της εβδομάδας” volume 10! Κλείνουμε 2 μήνες παρουσιάσεων και οινικών δοκιμών με τα οινοποιεία Λαφαζάνη και το κτήμα Μπαϊρακτάρη.

Η οικογένεια Λαφαζάνη ασχολείται με την παραγωγή κρασιού από το 1950. Ξεκινώντας από τον Αττικό αμπελώνα, έφτασε στη Νεμέα το 1998 και με την καθοδήγηση του Οινολόγου Σπύρου Λαφαζάνη ίδρυσε ένα σύγχρονο οινοποιείο που εξελίχθηκε γρήγορα σε μια από τις μεγαλύτερες μονάδας παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα. Σήμερα η εταιρία παράγει ετησίως πάνω από 4.000.000 λίτρα κρασιού, συνεργάζεται σε σταθερή βάση με πάνω από 900 παραγωγούς ενώ διαθέτει & την μοναδική στην περιοχή της Νεμέας μονάδα παραγωγής τσίπουρου. Το οινοποιείο βρίσκεται στο ιστορικό χωριό των Αρχαίων Κλεωνών λίγες εκατοντάδες μέτρα από το ναό του Ηρακλή και πέρα από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις για παραγωγή κρασιού, διαθέτει και υψηλού επιπέδου υποδομές για τους επισκέπτες του

Ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νεμέα σε οικογένεια αμπελουργών. Η συστηματική ενασχόληση της οικογένειας με την καλλιέργεια του αμπελιού είχε σαν φυσικό αποτέλεσμα τη δημιουργία το 2008 ενός σύγχρονου οινοποιείου στην είσοδο της πόλης βασισμένο από την αρχή στις αρχές του οινικού τουρισμού. Σήμερα, η οικογένεια Μπαϊρακτάρη παράγει κάτω από τη σκιά της Παναγίας του βράχου μια σειρά εξαιρετικών κρασιών, εξάγει σε αρκετές χώρες του κόσμου και δίνει το παράδειγμα για το πώς με μεράκι και αφοσίωση αλλά κυρίως αγάπη για τον τόπο και το κρασί, μπορεί να προκύψει μια πρότυπη οινοτουριστική μονάδα που διαφημίζει κάθε μέρα την περιοχή!

Θα δοκιμάσουμε συνολικά 8 ετικέτες από τα δύο οινοποιεία και θα έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να γνωρίσουμε, πέρα φυσικά από το Αγιωργίτικο, ποικιλίες όπως η Μαλαζουζιά και το Μοσχοφίλερο αλλά και μοναδικά blends Αγιωργίτικου με Ασύρτικο και Μοσχάτο Sauvignon blanc & Chardonnay.

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ 6 ΕΤΙΚΕΤΩΝ

8€ ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4
Ενδεικτική διάρκεια: 30 λεπτά

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ 8 ΕΤΙΚΕΤΩΝ

10€ ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4
Ενδεικτική διάρκεια: 30 λεπτά

Οι γευσιγνωσίες γίνονται στον Πολυχώρο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, στην οδό Δερβενακίων 30 στο κέντρο της Νεμέας.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Σάββατο 10.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00 & Κυριακή 10.00 - 17.00 Τηλ. 2746 022487