Οινοποιεία της εβδομάδας 12/2-18/2/2018 : Αθανασίου & Κτήμα Δρυόπη

Στα “οινοποιεία της εβδομάδας” για τη δεύτερη εβδομάδα του Φλεβάρη, παρουσιάζουμε δύο οινοποιούς που με την παρουσία τους αποδεικνύουν ότι ο πλούτος της ζώνης δεν είναι μόνο το σταφύλι και το κρασί της αλλά και οι άνθρωποι πίσω από αυτά!

Από τη μία ο Μιχάλης Αθανασίου, ένας από τους πιο νέους οινοποιούς της ζώνης και από την άλλη ο Γάννης Τσέλεπος με πάνω από 40 χρόνια παρουσία στα οινικά δρώμενα της Πελοποννήσου.

Ο Μιχάλης αποφάσισε να ασχοληθεί με το κρασί σαν φυσική συνέπεια της ζωής του σε μια αμπελουργική ζώνη όπως η Νεμέα. Ίδρυσε το 2007 ένα μικρό σύγχρονο οινοποιείο στην αυλή του σπιτιού του και έγινε ένας από τους 2-3 νέους οινοποιούς της Νεμέας που βάλθηκαν να αποδείξουν ότι η χωρική οινοποίηση όταν γίνεται σωστά και οργανωμένα μπορεί να δώσει μεγάλα κρασιά. Μέσα σε μια δεκαετία κατάφερε να δημιουργήσει κρασιά από Αγωργίτικο και όχι μόνο που έχουν ήδη αποκτήσει διεθνή βραβεία. Τελευταία του δημιουργία το “Φύσις” το πρώτο ίσως απόλυτα φυσικό κρασί από την τοπική ποικιλία!

Ο Γιάννης Τσέλεπος από την άλλη είναι μια διαφορετική ιστορία. Με καταγωγή από την Κύπρο, αποφοίτησε το 1979 από το τμήμα οινολογίας του πανεπιστημίου της Dizon και αφού θήτευσε σε οινοποιεία της Βουργουνδίας, γύρισε πίσω και ξεκίνησε την περιπλάνηση του στον Πελοποννησιακό αμπελώνα. Μετά από θητεία σαν οινολόγος σε μεγάλα οινοποιεία, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και το 1989 ίδρυσε το πρώτο του οινοποιείο στη Μαντινεία. Και λέμε το πρώτο γιατί ακολούθησε και δέυτερο στη Νεμέα, και τρίτο στη Σαντορίνη κάτι που τον καθιστά τον μοναδικό Έλληνα οινοποιό που οινοποιεί σε 3 από τις 4 αμπελουργικές ζώνες πρεσβευτές του Ελληνικού αμπελώνα. Εμείς επικεντρωνόμαστε στο Αγιωρίγτικο και δοκιμάζουμε τις Δρυόπες του και τη ροζέ Αμαλία, το μοναδικό ξηρό αφρώδες φτιαγμένο με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας, από την τοπική ποικιλία!

Θα δοκιμάσουμε συνολικά 6 ετικέτες από τα δύο οινοποιεία αποκλειστικά από Αγιωργίτικο! Ξεκινάμε με φυσαλίδες Αγιωργίτικου Τσέλεπου, συνεχίζουμε με φρέσκο ροζέ Αθανασίου και καταλήγουμε με 4 Νεμέες, δύο από κάθε οινοποιό, η μία καλύτερη από την άλλη!

  • - NEMEA ATHANASIOY - Οινοποιείο Αθανασίου
  • - ΝΕΜΕΑ ΔΡΥΟΠΗ / DRIOPI - Κτήμα Δρυόπη
  • - FYSIS - Οινοποιείο Αθανασίου
  • - DRIOPI RESERVE  - Κτήμα Δρυόπη
  • - ROSE ATHANASIOU - Οινοποιείο Αθανασίου
  • - AMALIA ROSE - Κτήμα Δρυόπη 

8€ ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4
Ενδεικτική διάρκεια: 30 λεπτά

Οι γευσιγνωσίες γίνονται στον Πολυχώρο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, στην οδό Δερβενακίων 30 στο κέντρο της Νεμέας.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Σάββατο 10.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00 & Κυριακή 10.00 - 17.00 Τηλ. 2746 022487